Om oss

Vår historia

Hjort-Olars är ett litet familjedrivet kafé, där alla i familjen Lind hjälper till när de kan. Eva-Karin och Thomas håller kaféet öppet året om - bakar, administrerar och marknadsför. Eller fixar i trädgården och reparerar trädgårdsmöbler när det behövs. Döttrarna Amanda och Emilia har jobbat på Hjort-Olars under somrar och ferier. Nu hjälper de till på distans. Amanda har utbildat sig till konditor vid Le Cordon Bleu i London och jobbar som Pastry chef på Harrods i London, men bidrar med bakinspiration och fixar hemsidan. Emilia, som studerar till lärare i Uppsala, är den som designar fina presentkort och etiketter till kakpåsar.

 

Vi är själva riktiga ”fikalovers” och kan åka många mil för att få uppleva det där lilla extra. Och vi har alltid gillat att baka, ta bilder och driva gemensamma projekt i familjen. Så när vi 2016 hörde att Floda Hembygdsföreningen behövde hjälp av ideella krafter att hålla kaféet sommaröppet slog vi till. Det gav mersmak och vi hoppade in även kommande somrar. Sedan påsken 2019 hyr vi Hjort-Olars av Hembygdsföreningen och driver kaféet i egen regi.

Inför förra sommaren vågade vi ta steget och anställa en person utanför familjen. Och sedan dess är Magda en del av vårt team. I somras tog vi dessutom in två sommarjobbare, Lina och Sara, för att klara sommarsäsongens anstormning.

 

I dag är kaféet en mötesplats för unga och gamla och ett besöksmål i sig. Vi har fikagäster från i stort sett hela Dalarna, ja, från hela Sverige och resten av världen. Men vem var Hjort-Olar? I huset som idag är kafé bodde skulptören Olof Hjort (1888-1981), och på Flomål blir det Hjort-Olars. Han har lämnat flera uppmärksammade verk efter sig, bl.a. porträttskulpturer av Carl Johan Love Almquist, Dan Andersson och Leo Trotskij. Efter hans död köpte Anna-Stina Malmborg-Höglund fastigheten och donerade den till Floda hembygdsförening.

Kontakta oss

Hagvägen 60, 785 96 Dala-floda, Sverige

Tel: 073-650 4994

  • Facebook
  • Instagram
256dffa5-a8b7-40da-a384-bf034587e798_edited_edited.png